Introductie Inhoud

Feedback
Toespraak Lichaamstaal Luisteren Feedback

 

Omhoog


Vallen en opstaan, 
acryl op papier, 50 x 70 cm. 
Anita, 2007.

Feedback geven en ontvangen 
een cadeautje 

Vind je het moeilijk om iemand aan te spreken op zijn gedrag? Voel je je aangevallen als je feedback krijgt? Wat is het verschil tussen een compliment, kritiek en feedback?

Complimenten geven en krijgen doen je groeien.

Zodra mensen bij elkaar zijn communiceren zij en geven elkaar feedback. We doen het dus genoeg en toch is er vaak een miscommunicatie. De een denkt te weten wat de ander bedoelt en vergist zich hierin. Er is moed voor nodig om te zeggen wat je op je hart hebt en ook moed om feedback te accepteren.

Wat levert deze bijeenkomst voor je op?
Je weet op welke manier je het beste feedback kunt geven en ontvangen. Je ziet dat feedback zelfvertrouwen geeft en de relaties versterkt waardoor mensen het prettig vinden om met je samen te werken. Lees de blogs: Speel op de bal en niet op de man en Dank voor de tip.

Wat kun je verwachten?
Het accent ligt zowel op het geven als op het ontvangen van feedback met aandacht voor de relatie en het woordgebruik. Je krijgt een methode aangereikt die je ook kunt inzetten bij het opvoeden van kinderen. Door oefening ervaar je hoe goede feedback voor beide partijen een cadeautje kan zijn. 

Voor wie?
Mensen die efficiŽnt willen werken om de kwaliteit van hun werk te verhogen. Voor wie hecht aan een goede relatie met anderen en van elkaar wil leren.   

Ben je geÔnteresseerd?
Lees meer over mij en lees mijn blogs en boekrecensies. Lees wat deelnemers over mij zeggen. 
N
eem contact op met Hoyng Coaching Training.
ahoyng@planet.nl

 
U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan
ahoyng@planet.nl.  Laatst bijgewerkt: 12 juli 2017.