Introductie Inhoud

Over mij
(e) Coachen Communicatie Voor wie? Over mij Contact

 

Omhoog
Blogs
Boekrecensies
Wat zegt


Anita Hoyng 
Foto

Wie ben ik
als mens in de professional? 

De volgende stellingen vormen de rode draad in mijn leven en werk. Je komt hiermee in aanraking als je met mij werkt. Je zult ervaren dat ik je wil raken en in beweging wil krijgen. En je ziet me blij worden als ik de kwartjes hoor vallen.    

"Gaat het wel waar het om gaat?"
is mijn hamvraag die mij drijft te onderzoeken wat er in jouw woorden en gedrag verborgen ligt. Ik ben in jouw verhaal ge´nteresseerd en luister vooral naar wat je niet vertelt omdat je daarin 'zegt' wat jij wilt zeggen. 
De mens in de professional.
Als je compassie hebt voor jezelf heb je dat ook voor een ander. Deze levenshouding onderscheidt jou, als professional, van anderen. 
Regie over je leven hebben geeft je vrijheid. 
Inzicht in je aannames en overtuigingen opent de deur om te kiezen hoe je echt wilt leven.
Levensfases hebben zowel een eind als een begin.
De vraag "Wat nu?" geeft je de kans de huidige fase af te ronden en de nieuwe mogelijkheden van de volgende fase te omarmen.
Zijn wie je bent brengt je verder dan 'doen alsof'.
Zonder 'masker' bouw je een vertrouwensrelatie op met de ander. 
Je weet zelf wat het beste voor je is.
Adviezen zijn er om in de wind te slaan, je weet zelf beter wat bij je past. 
Humor is voor mij net zo belangrijk als ademen.
Relativeren, zelfspot, de komische kant zien helpen als iets lastig is. 

"In de bijzin, tussen de komma's, ligt de essentie van het verhaal." Anita

Waarom coach ik?
Als kind keek ik naar TV programma's over gedragsonderzoek van chimpansees. Ik kon al heel goed mensen observeren, ook al begreep ik nog niet 'waarom' ze dingen deden. Ook in mijn latere werk heb ik veel profijt gehad van het goed kunnen observeren van gedrag. Ik besloot deze kwaliteit op een andere manier in te zetten door me er meer in te verdiepen en te scholen.  

Ik streef ernaar dat de gecoachte na afloop zegt: "Ik ben autonoom en niet afhankelijk van wat anderen over mij denken en zeggen. Ik maak keuzes waarbij ik trouw blijf aan mijzelf en heb daarmee de regie over mijn eigen leven."

Ik denk dat je gelukkiger bent als je jezelf kunt zijn in de rol die je privÚ of op je werk hebt.  

Wat zie je mij inzetten?

Mijn empatisch vermogen en professionele betrokkenheid.
Mijn observatievermogen en voelsprieten om 'maskers' te herkennen. 
Aandacht voor de relatie in een vertrouwelijke en open sfeer.
Mijn kennis, levenservaring en intu´tie.
Enthousiasme, humor, creativiteit om mensen te inspireren en te stimuleren.
Indien van toepassing het strand dat een extra dimensie geeft aan het proces. 

Met welke werkwijze kom je in aanraking? 
In het verhaal dat je me vertelt liggen jouw vragen en antwoorden verscholen. Ik help je bij het harken van het blad zodat het tevoorschijn komt. Ik coach op basis van ervaring en reflectie. Daarmee doorleef je wat je leert en beklijft het. Veiligheid en een goed onderling contact zijn naar mijn mening essentieel en je kunt verwachten dat ik daar veel aandacht aan besteed.

Zonder veiligheid en verbinding geen reflectie en zonder reflectie geen ervarend leren.

Ik zet mijzelf als krachtig instrument in en mijn werkwijze past daarbij. Ik wil authentiek zijn omdat ik mij dan het sterkst voel en ik vind het prettig als jij ook jezelf bent. Je houdt je eigen regie en verantwoordelijkheid over wat je wilt leren en ontwikkelen waardoor nieuwe inzichten bij je passen. Het accent ligt niet zozeer op veranderen als wel op toevoegen van iets nieuws.   

Deze werkwijze onderbouw ik theoretisch met modellen die mij aanspreken zoals Co-actief,
GROW model, Keuzeknikker, Leercyclus van Kolb, Levenswiel, Mindfulness, NLP, Neurologische niveaus van Bateson, Provocatief en Socratisch coachen, RET. 

Maskers van het leven
Wie ben je in de verschillende rollen die je speelt? 'Telkens ' verschuil' je je achter het masker dat past bij een rol. Soms neemt een rol je zo in beslag dat je jezelf kwijtraakt. Dat kan na een poos aardig gaan wringen en dan voel je je niet lekker meer in je vel zitten. In plaats van alles de schuld te geven kun je jezelf afvragen: Waar ben ik als mens in mijn rol als professional, ouder, partner, kind, vriend(in) etc. Hoe kan ik mezelf zijn, evenwichtig, zodat ik me lekker voel?

Kies voor jezelf en kies wat bij je past:

Individueel E-Coaching traject 
Individueel Coachtraject
Coaching in een groep
Effectieve communicatie trainingen

Mijn achtergrond
Voordat
ik Hoyng Coaching Training in 2008 oprichtte volgde ik de opleiding Professional Trainer en de opleiding Professional Coach aan de Trainersacademie (NOBTRA erkend). Stichting Post HBO Registratienummer 38278-39573. www.trainersacademie.com Ik ben gecertificeerd NLP Practitioner www.unlp.nl/ en getraind in Socratische gespreksvoering www.hetnieuwetrivium.nl. Voor verdere ontwikkeling, verdieping en inspiratie volg ik regelmatig trainingen op het gebied van coaching, training en psychologie. 

Mijn ervaring 
Ik deed management- bestuurlijke- onderwijskundige- train/coach ervaring op binnen veranderingstrajecten in het HBO (directeur) de universiteit (VU Amsterdam) en de advocatuur (manager). Tevens heb ik ruime ervaring in coachen en werken met groepen professionals in de medische- tandheelkundige en juridische wereld. Ik heb mede TabDents (tandheelkundige touch IT) ontwikkeld. www.tabdents.nl

Wat nog meer over mij? 
Ik houd van goede gesprekken, schilderen, schrijven, lezen, biografieŰn, toneel, cabaret, concert, musea, Pilates, tennis, wandelen, fietsen maar echt niet van koken. Als vrijwilliger leid ik al jaren groepen bezoekers rond in het Tassenmuseum in Amsterdam.

Lees mijn blogs waarin ik kennis en gezichtspunten deel en zie mijn boekrecensies.

Ben je ge´nteresseerd?
Neem contact op me
t Hoyng Coaching Training. ahoyng@planet.nl